Saturday, August 16, 2008

Today at 16.8.2008(sakit hati day)

Salam,

tadi gi pos opis..nak amik bungkusan pos parcel(mintak maap bebanyak pada Mazliza..br ari ni sempat amik bungkusan dia)...pergila kul 2 tadi..masa tu belum ujan(kul 2 lebih tadi ujan lebat sangat kat KL ni...)dahla jamm jalan ..sampaila ke pejabat pos besar....pastu bgla kad kuning tu..pd petugas kaunter...pastu lama sket dia tanya poskod..suruh tulis alamat la..nak tau napa..sebab dia tak jumpa bungkusan kita...kita dah sakit ati ni..dah lama tunggu dahla ujan lebat kat luar2..anak2 ngan hubby tunggu dlm keta..hubby dah susah hati nape kita lambat ni...
last2 dia datang tinggalkan anak2 dalam keta..takut kita stuck dalam hujan tak leh gi kat keta..anak2 meraung dalam keta...dia datang basah2 tu bgtau kalau dah sudah call dia..sebab handset ade ngan dia masa tu...pastu petugas kaunter tak abis lagi tu cari...cari kat komputer la..apa la..pastu dengan lenggang kangkung nye dia pun cakap.."bungkusan cik ni tak de kat sini..ade kat pej pos sentul...sakit ati tak"..terang2 dekat kad kuning tu cop kat pejabat pos besar...pastu kita tanyala tak boleh buat redelivery ke..sebab kita pun tak tau kat mana pejabat pos sentul..tak pernah pi ko..camne nak tau..hati dah menggelegak ni...sorang lagi kawan dia ckp..boleh tapi mesti lambat sampai kat cik...geram dah ni..tak de solution yang dia bagi..kita tanyala alamat pejabat pos sentul, boleh dia jawab apa.."kitaorang kat sini kaunter serahan ...alamat pejabat pos sentul kitaorang tak tahu, kitaorang bg phone number cik call la"boleh jawab gitu...pastu kita jawabla.."selama ni amik bungkusan kat sini..camne boleh hantar kat sentul pulak.."..diaorang jawab tak tau....yang kita tak puas hati nye...diaorang blh kata tak tau alamat pejabat pos sentul sedangkan kat pejabat pos besar...tu..tak de directory ke...diaorang ni nak suruh kita settle..bukan dia settlekan..sedangkan pihak dia yang salah...dah geram kita tinggal je kauntera ..pastu call pejabat pos Sentul tak berangkat2..hubby kita dah panas hati dia sendiri turun tanya alamat kat mana..lama gak hubby kita deal..last2 dapatla alamat tu..tupun bukan alamat tp direction nak ke pejabat pos sentul..ok fine pergila..sampaila..masukla pejabat pos sentul tu...dia amik kad ..tu..lama datang balik..cik.patutnya cik amik kat pejabat pos besar..kita pun jawab.."ye, memangla tp diaorang kata ade kat pejabat pos sentul", dia pun cek..ade nama kita..pastu dia gi amik barang..pastu dia siap bebel..nape pi cop kat pejabat pos besar.....kita pun cakap tak tau...dalam hati posmen ko la tu yang punye pasal...gerammmmm nye..camni punye perkhidmatan pos...sakit ati sungguh2 nya...ade jugak barang kita tak sampai tau..kita senyap je..ni dah jadi mcm ni..kita dah gerammmm..sapa2 yang sedara dia kerja pos kat KL ni..tolongla bg perkhidmatan yang baik...janganla ko cop sini pastu ko gi anto barang kat lain..ishhh..sakit hati sangat....sorila ye...gerammmm..sampai migrain kita datang balik...isshhhhh


tu nampak tak pejabat pos besar yang dia cop tu...camne tu ..hmmm

harap2 kejadian seumpama ni tak berlaku lagi...gerammmm ni....



1 Lovely Comment:

Blog Widget by LinkWithin