Thursday, February 26, 2009

Tika Malam pada 26.02.2009

Salam malam jumaat hehehe..

Malam jumaat ko..hehe jangan pikir lain..malam jumaat ni bagus untuk sesapa yang nak bangun malam tahajud, solat hajat...dan baca surah Yassin..malam jumaat ni..tp malam jumaat ni bukanla surah Yassin saje boleh baca..surah lain..jangan defaultkan malam jumaat baca surah Yassin je..jd ustazah la plak malam ni heheh...

hr ni best...sebab kita baru dapat cd poco2 dari BIMBO(nickname nye) nama orgnya tak leh reveal kat sini,.thanks Bim berpeluh2 gak berpoco.exactly spt apa yang kita nak...dah la free lak tu..kita doakan semoga Bim dimurahkan rezeki oleh Allah..dan semoga Bim dipermudahkan jalan oleh Allah untuk mendapat zuriat.dan dikurniakan zuriat yang soleh dan solehah .Amin ya Rabbal Alamin..

ok...sebenarnya malam ni kita terpikir topik pasal perempuan masa basuh pinggan kat dapur tadi..banyak tanggungjawab sebenarnya ye...sebagai seorang perempuan yang perlu menjaga maruah dirinya dan keluarga dan apabila berkahwin..menjaga maruah diri, suami, keluarga belah suami dan keluarga diri sendiri, apabila ada zuriat menjaga maruah diri, suami, keluarga dan juga maruah sebagai ibu, dan tanggungjawab seorang pekerja menjaga maruah diri pergaulan harus dijaga sebagai seorang isteri dan ibu, amanah dalam melakukan tugas nya, yang paling penting sekali tanggungjawab kepada penciptaNya..Allah s.w.t inila yang paling berat dan ade orang ringan2 kan tetapi percayalah apabila kita sudah melakukan tanggungjawab yang paling berat tu..insyaAllah segala tanggungjawab lain menjadi ringan..yela kengkadang kita stress ngan anak, ngan pekerjaan, tetapi apabila kita dapat mengadu padaNya semua akan menjadi mudah seolah2 ade satu beban di tarik..jadinye kita sama2 la dekatkan diri pada Allah s.w.t yang terasa jauh dekatkan la..yang rasa dekat ..dekatkan lagi..sama2 la kita mendapat redha dari Allah, redha dari suami, insyaAllah..ade la tu balasan untuk kita..kadang2 kita pun "nakal" jugak biasalah kan manusia..tak terlepas dari semua tu hehe..ade kesilapan dari segi perbuatan, tingkah laku..jadinye perbetulkanla..belum terlambat lagi...hehehe..tazkirah dari kita yang tak tahu apa2...hehehe....maklumla kan update malam..pastu malam jumaat..rasa nak jadi ustazah..tp jauh panggang dari api..memang tak kena langsung..tak sesuaiiii kata org hehehe..

okla ye..uols..i nak tidola..penat weii..malam ni naik bike dan berpoco2..naik bike sebab nak tgk anak betong..bila abis ek..kata minggu ni minggu last..naik confuse kita jadinye..hmmm

okla bye...








2 Lovely Comment:

Blog Widget by LinkWithin