Friday, August 18, 2017

salam pg jumaat 18 ogos 2017

Cepat je masa berlalu

dah jumaat dah....

jangan lupa baca surah al kahfi..kita kejap lagi ada majlis bacaan yassin..sangatla sejuk..hari2 dah macam peti ais opis ni...tp ku gagahkan juga...la....nak wat camne....
redah jela....

ok...jom nak cerita pasal weight loss...ada hikmah kita punya kesihatan tak berapa baik...sebab kita dah mula jaga makan, jaga minum.,..tak makan benda2 berminyak, tak makan benda2 pedas, kita cuma makan cam dalam pantang, air manis pun tak amik dah..minum air masak je..sekarang.....no air manis for me..diharamkan masuk dalam perut..sendiri yang haramkan...biarlah berapa lama pun..no air manis for me kecuali air yang mengandungi unsur2 kesihatan sahaja ,no coffee, no milo,no tea, no no no....air masak la air paling bagus setakat ni...
cuma kita degil sebab kita amik carb..amik beras biasa..dr suruh makan beras lain..tp tula...but cuma sehari sekali amik nasi tengahari saje....tu pun lauk pantang..petang dah tak makan nasi...dah....try to cut everything just for the health sake...

guess what kita dah loss about 7 kilos...waa tak percaya...ingatkan appointment baru ni berat statik..sebab dr suruh turunkan berat.,..last2 turun 2 kilo lebih...fuhhh,..okla dalam masa sebulan turun 2 kilos..harap2 turun lagi la...huhu ni pun mesti amik masa setahun 2 tahun untuk dapat weight ideal hehe..so kena wat workout semula,...supaya badan tak menggeleber....

okla korang...motivation utk u ols..jaga la makan..because we don't know tiba2 dapat wake up call baru la menggelabahkan...tp kita suka dengan wake up call ni..sebab buat kita makin sihat la..sebab dapat lose weight seme..hehe...ok bai...see ya


Thursday, August 17, 2017

Salam pagi khamis 17 ogos 2017

Salam korang., hari ni sepatutnya kita ada taklimat kat luar..tp disebabkan kesihatan, kita mintak orang lain ganti...sebenarnya dalam 8 thn bekerja kat kementerian ni, tak pernah lagi ada orang ganti tempat kita untuk bengkel, kita akan pergi setiap bengkel kita...tapi tahun ni Allah bg dugaan tak sihat...jadi pasrah jela....rehat lagi penting....dari memikirkan hal kerja...huhu

jadi mungkin ada hikmah ...jadi bersabar jela....mungkin jugak mood swing sebab tengah peot ni....huhu....tp alhamdulillah tak teruk sangat period pain kali ni mungkin berkat amik supplement...
ok la korang...nanti kita update lagi bye....


Blog Widget by LinkWithin