Tuesday, January 31, 2017

Gambar dan credit

Hari ni saya terperasan ada orang amik gambar dari blog ini untuk menjadi penyeri artikel di satu blog lain..saya tak kisah tapi tolongla gambar tu bukan awak amik kot..jadi tolongla creditkan ke blog ini..saya tak kisah..nak amik gambar tu..kitaorang tumpang glamer..bila lagi nak glamer kan..kan..kan..tp dia plak  yang popular bila amik gambar dari blog orang lain masuk ke blog dia...tolongla mintak...jangan la "curi" dan pretend seolah2 awakla amik gambar tu...huhuhu...

so...kalau nak ..mintak..seperti citer Tan Sri P. Ramlee tu citer pendekar bujang lapok..ada yang sorang tu amik pisang tanpa kebenaran..makcik tu kata,.kalau nak..mintak...kita kan ada budi bahasa...dan tolong creditkan kat mana awak amik gambar tu..tu jee....

Okla..blog ni pun tak popular...tp tolong hormat.....

tu je...peace yalll....




Friday, January 20, 2017

salam pagi jumaat 20 januari 2017

apa khabar korang??hari ni jumaat dah kan......jangan lupa baca surah al kahfi....dah seminggu ni rasa tak sihat bila masuk opis..tapi disebabkan hari ni jumaat...jadi macam gembira la...esok boleh rehat 2 hari..ini nak citer pasal anak kita bersunat..aimin ni bersunat 9hb12 hari tu first time anak bersunat..mak dia pun berdebar jugak..ammar dah buat hal nak bersunat jugak.,.adoiyai..siap bawak kain pelikat..dia punya sendiri..pastu bawak masuk sekali dalam bilik abang dia bersunat,..baru dia tahu..lepas tu taknak dah heheheh......abang dia nampak takut..tp relaks je.....alhamdulillah semuanya selamat dan ok 


ni lauk pantang...walaupun dr kata tak de pantang for me kena ada,supaya cepat sembuh tak gatal..kita cuma bagi dia makan lauk ikan panggang, sayur sawi, sup ikan haruan dan vitamin c untuk percepatkan penyembuhan..tu saje....seminggu dia pantang..lepas tu elok...jumpa doktor suruh dia cek semua..jahitan ok, tak de masalah..semua cantik....lepas tu dah boleh makan2, jalan2 ....sekejap je...lega dah sorang..lepas tu ammar la plak nanti..mungkin bila dah darjah 2 dan darjah 3 

okla bai....
Blog Widget by LinkWithin