Thursday, April 19, 2018

salam pagi khamis 19 april 2018

salam korang, 

sebenarnya banyak nak citer tp tula bila bukak blog je ..cam blank tak tau nak citer.....hari isnin hari tu kita pergi dengar ceramah pasal kesihatan di puspanitapuri anjuran puspanita kebangsaan ..ceramah tu pasal buah pinggang...takut dengar....dr bgtau tak yahla amik supplement ...sebab kalau orang yang sihat dan tak terlantar tak payah supplement..kecuali memang orang sakit dan dr suruh amik baru boleh makan....sakit buah pinggang bukan sakit pinggang tu....tu dr kata sakit otot...sakit buah pinggang tak de rasa..bila dah teruk pun tak sakit jugak..so korang kena buat pemeriksaan kesihatan...untuk pastikan korang sihat..banyak sangat dah supplement entah apa2 ..skrg ni kita dah lama stop semua supplement ...sebab kita dah jadi takut.,....huhu...dr pun tak bagi kita amik vitamin c....dia kata kita tak perlukan pun huhu.....sebab kita jadi gastrik padahal amik ikut sukatan kat situ....

so korang...tak perlu cantik di luar..tp sakit di dalam.....tp tepuk dada tanya selera.....u decide for your own good kan....

jom kita menuju ke arah hidup lebih sihat...kita ni dah 4 series..of course kena fikir kesihatan kan..lose weight seme....

okla korang see ya when i see ya...bye.....


Friday, April 13, 2018

salam hari jumaat 13 april 2018

salam korang,

hari ni jumaat ...pagi2 tadi dah dengar ceramah Ustaz Shamsul Debat ...rabu hari tu Fahrin Ahmad datang bg ceramah jugak..syukurla kerja kat sini macam2 artis datang..tak perlu gi konsert seme tu haha.....ustaz dan ustazah pun yang best2 datang...syukur alhamdulillah....

dah nak mengundi kita yek...pilihla yang terbaik ye dak...


kita dah start tak berapa sihat ni....hidung pun dah start selesema..tekak pun rasa perit...cam nak demam je...takpela nasib baik esok weekend jadi leh rehat...okla korang....nanti kita sambung lagi....nak tengok kerja la plak...

see ya....jangan lupa baca surah Al-Kahfi yek...

bye...
Blog Widget by LinkWithin