Monday, March 23, 2009

Tag dari Reen

Kita kena tag ngan reen..best gak nak jawab ni heheh
Tagnya ialah Sebelum kahwin dan Selepas kahwin, Sebelum Pregnant dan Selepas Bersalin..

Sebelum Kahwin

1. Sebelum kahwin kitaorang menjalankan perhubungan Jarak jauh..kita di Kelantan, hubby di KL..., selepas bertunang baru kita dapat kerja gomen di KL..barula start dating betul2..


2. Kitaorang 1st dating kat Pizza Hut Kuala Terengganu


3. Kita walaupun suka berchatting dalam internet, tp kita tak nak jodoh dari internet, alhamdulillah jumpa hubby melalui kawan, sbnrnya kita2 orang berchatting di tempat yang sama..tp kita tak pernah ade peluang bercakap ngan hubby..jadinye kenal tak melalui chatting ler..ehhe

4. kalau dating kat kl.senang.sebab hubby kerja dekat2 ngan Puduraya dekat ngan LRT masjid jamek..jadinye LRT masjid jamek.jadik.tpt pertemuan..hubby akan tunggu disitu,.kita pun dulu balik kerja naik bas, pastu naik LRT bangsar ke masjid jamek..lepas tu pergila makan dulu ke..jalan2 ke Jalan Tar..baru balik rumah masing2...

5. Kita bertunang bulan mei tahun 2002 dan berkahwin tak sampai setahun selepas itu..14.3.2003..sebab kat KL selalu jumpa so baik kahwin kan heheh

6. yang ni betul selalu gi tgk wayang ngan hubby..sblm kawin pun hehe

7. Kalau balik kg pun balik sekali naik bas..maklumla balik ke negeri sama..

8. sblm kahwin tiap2 malam call, pg2 akan ade sms...pastu kat opis ber YM lagik..hmmm camtu la kan..bercinta hehehe

9. Masa bercinta panggil nama je...tak de panggilan..dekat2 nak kawin baru tukar nama gelaran..heheh...

Selepas Kahwin

1. Lepas kahwin panggil nama gelaran masing2...tp bila dah ade anak..ummi dan abah ler...

2. Kitaorang lepas kawin tak de honeymoon gak..honeymoon kat umah sewa je..hehe

3. Lepas kawin...2 bulan lepas tu dah tahu diri sendiri peknen..terkejut beruk den..tp alhamdulillah ...

4. Lepas kawin rasa happy sangat..sebab dah ade pelindung..buat apa2 pun dah tak takut org cakap apa...hehe..yela tak elok gak anak dara asyik keluar ngan lelaki belum ade ikatan yang sah kan..

5. lepas kawin selalu dapat tgk wayang kat KLCC..balik kerja tgk wayang bestnyeeee...pastu window shopping kat KLCC

6. Lepas kawin..best sebab ade org manjakan hehe...

7. Lepas kawin..masakan pertama masak utk hubby adalah mee goreng...tp alhamdulillah jadi..dan mujurla dapat hubby yang tak banyak songeh..heheh

8. Hubby tak de la romantik..tp dia boleh jadi romantic just like that hehehe...

Sebelum Peknen
1.Sebelum peknen kan Nur Awatif ..rasa pening2 je, pastu period tak datang..kita tak de morning sickness yang serius sebelum tahu peknen kan dia...yang kita tahu kita nak makan..semua benda boleh makan..cuma selalu terkenang nasi lemak malam2..hehe

2. Sebelum peknen kan Abdul Muhaimin tak de rasa apa2 cuma period tak datang, tak sedap badan je..pastu bila peknen, tak leh makan daging,sampaikan boikot satu kedai..sebab kedai tu kita bau cam daging.. kita cuma mkn ikan aje...sampai la 8 bln kot..br leh makan kfc..


3. sebelum peknenkan Nur Azzahra, tak de rasa apa2 jugak, cuma period tak datang...
sebenarnya kita tak de morning sickness yang teruk peknenkan ketiga2 nye..so Alhamdulillah kita ok..peknenkan si kecik ni mcm2 kita nak makan..malam2 nak makan mee goreng la, nak makan roti canai la..nasi lemak la..mujur semuanya senang cari, nak makan nasi tengah malam pun ade...

Selepas Bersalin
1. Lepas bersalin Nur Awatif pantang kat umah mak kita


2. Lepas bersalin Abdul Muhaimin pantang kat umah mak jugak

3. Lepas bersalin Nur Azzahra..30 hr pantang kat umah sendiri, yang lain2 pantang kat umah arwah mak..terkilan sebab arwah mak tak sempat tgk cucnye..

4. Br tahu susah senang menjadi seorang ibu..dan bersikap adil kepada anak2..biasalah kadang2 kakak manja lebih2..kadang2 adik..cam tu la...

5.Alhamdulillah dah dapat semua pompuan ade lelaki ade...

6.Kita ingat nak dapat sorang lagi..tp serik la pulak nak bersalin..camno tuh heheh

7.badan start mengembang cam belon...hehehhe...dan sekarang tengah cuba untuk shrink kan balik badan yang sudah mengembang itu..hahahaha

Dan sape ye akan jadi mangsa tag seterusnya...

ok tak de la sapa kita nak tag..so korang selamat la ye...hehehe




2 Lovely Comment:

Blog Widget by LinkWithin