Friday, October 24, 2008

Today at 24/10/2008


ni puding roti kak Hanieliza..hehe


Salam pg jumaat.





Ni br lepas bekpes..hr ni ade jamuan hari raya PASTI anak yang sulung tu, awatif so semalam bertungkus lumus buat puding roti marble..resepi kak hanieliza..hehe.kalau sesapa nak resepi masuk website dia ye....maklumla kan 1st time nak masak puding roti tu memang kelam kabut cari bahan ..baca resepi lagi..memang kelako..end up nya jadik jugak..Alhamdulillah..gambar dah amik..tp tak transfer lagi ke PC ..hehehe....hubby kata jadikla jugak lapisan dia...tupun hubby yang tolong hehehe....kita ni kan ganas..buat kerja mesti ganas...takut tak jadi lapisan tu masa tuang..hubby kata kalau nak tuang lapisan kena buat ngan lemah lembut...aku pun terlopong tunggu dia tuang layer by layer puding tu hehehehe.....pagi ni alhamdulillah jadik..lepas ni boleh la buat lagi...tapi tang tuang lapisan tu kena tunggu dia la. hiks...memang kelako kalau nak cuba resepi baru..sebab biasanye semua dalam kepala...hehe....apa lagi kalau buat kuih nak kena ikut sukatan semua...bukan masak lauk..lauk kalau kurang garam..boleh letak...ni kuih hehe...

mlm semalam..masak sambal sotong je satu lauk..hubby masak sayur goreng..(dia nak masak sangat)..so kita bgla dia masak..best jugak..for my hubby, lain kali B masak la ye...kita dah nak bersara hehehe

ok setakat ni la dulu..entah apa2 aku melalut nanti kang..korang dah tak sanggup nak baca hehe..bye..see u in next entry

3 Lovely Comment:

Blog Widget by LinkWithin