Wednesday, June 24, 2009

Today at 24.06.2009

Salam,

Hr ni transformer keluar..tetiba jek heheheh....gi la tengok..cam best aje...huhuhu....
apa nak citer ek....semalam dah berjaya tak makan nasi satu hari..so i have to change the way kita diet..cam payah sangat nak turun..walaupun baju lama2 dah muat so kita rasa...fat dah bertukar jadi muscle so berat tak nampak turun..so kita decide tak nak amik nasi langsung dalam 2, 3 bulan..tp kita akan makan waktu weekend je la kot...nak buat camne...weekend ngan anak2...susah jugak kalau tak makan..hr2 biasa boleh skip lagi...so terpaksala..lagi pun masa kita gi gym ari tu ..trainer kat situ ade cakap...masa dia check kita punye percentage Fat tu,,..dia kata kita dah tak boleh makan nasik..kalau boleh jangan makan langsung...sebab fat dah pergi ke tempat2 yang merbahaya katanye...so takut gak dengar..tp masa tu aje..hehehe..

okla sekarang ni kita ikutla kata trainer tu... tak nakla makan nasi... kita akan makan benda lain..la.. mungkin bihun, roti ...sayur2an pun rasa cam tak leh jugak...kalau makan cam tu je..tp kita akan cubala..huhuhu....

nak buat camne kan..kena jaga kesihatan sekaligus nak bg badan fit..penting jaga kesihatan ni..at least kena bersenam jugak..diet kene betul..jangan memudaratkan badan..taknakla diet pengsan2 semua..tu...ingat!!!! nak kurus bukan setakat u jaga makan aje..bersenam is compulsory...kalau diet saje..yesss memang kurus..tp badan menggeleber..bila bersenam badan akan jadi fit dan cantik...jadinye lemak2 semua akan hilang..jadi boleh diet jangan lupa senaman..no excuse for workout..cari masa..u can do it..jika kita yang ade anak boleh buat...u also can...


hmmm.....okla setakat ni je la dulu...see u all in next entry...bye....

2 Lovely Comment:

Blog Widget by LinkWithin