Wednesday, February 23, 2011

kesakitan itu bermula huhuhu

Namanya 1st time kena csect huhuhu, dulu setakat buang hempedu cuma skit je yang ditebuknye tak dela sakit sangat, ni huhuhu sakitnyeeeeeee tuhan je yang tahu...tak dapat nak digambarkan dengan kata-kata hanya orang yang mengalaminya mengetahui...huhuhu..mujurla dapat single room, jadi apa2 senang. Dr bg kita minum air dan makan bubur sket2 walaupun masa tu kita tak kentut dan buang air besar lagi.Selalunya dr akan tunggu sampai kentut baru boleh makan seme huhu. Sebenarnya mujur jugak dr bagi makan kita dah lapar sangat2 dah sebab dah kena puasa sejak malam masuk wad tu.

hr kedua tu Dr masuk , cek wound dan cek kita punya darah nifas, dr kata ok dan dia siap bgtau dia nak buang tiub salur kencing , huhuhu dah takut dah,..boleh bayang kesukaran nak bangun,..tp tak de wat muka takut,,,angguk jela ...pastu nurse masuk buang tiub...dalam 2 jam selepas itu, i nak kencing uuuuu.....terpaksa panggil nurse, dalam 2, 3 0rang, nasib baik ada midwife yang tolong bg instruction camne nak bangun, masa bangun tu ya Allahhhh sakitnyaaaa, terbongkok2 macam orang tua, pastu dengan sakitnya pundi kencing bekas kena masuk tiub sampai tak leh beza darah ke air kencing yang keluar, dengan darah berciciran atas lantai...sebab masa tu tak pakai pad yang ikat tu seluar dia tak bagi pakai...lepas kencing baru pakai pad yang elok dan pakai seluar...rasa serik nak kencing tak nak bangun dah rasa huhuhu...tp nak wat camne...bangun kena bangun jugak, tp kena slow2 la, setiap kali bangun nak kencing menangis kita dibuatnya.,bknnya manja tapi sakit weiiii huhuhu

okla setakat ni dulu..ni pun baby tido..lagipun tak elok sangat dalam pantang mengadap komputer waktu pantang ni huhuh...tap kita mengadap jugak hahah














4 Lovely Comment:

Blog Widget by LinkWithin