Wednesday, April 20, 2011

byk kerja rupanya hwife

salam,

dari minggu lepas lagi tak sihat...start hari rabu sampai rabu dah seminggu..sakit tekaknya..sakit2 badannya..end up dia demam isnin baru2 ni huhuhu mujur kebahnya cepat..tu tak buat kerja rumah tu...

semalam kita rasa cam sihat sket...sementara baby ok...kita pi basuh baju, sidai baju, sapu lantai, huhuhu....baru rasa cam full time hwife..selama ni tak leh nak wat kerja...dudukla layan baby..sejak masuk 2 bulan ni..baby cam ok sket..tp still tido siang sekejap2 ..payah gak nak solat semua...

kita ni duk terbayang camne fulltime hwife..mesti pg2 bangun siapkan sarapan, pastu anak2 dan suami pi sekolah dan kerja..pastu mesti nak tengok rumah..lap apa yang patut.., bsuh baju, sidai...fuh memang tabik..ah..

Mula2 rasa bosan duk umah.,.tp skrg ni bolehla..sebab mata tak leh nak tgk sepah2 mesti nak kemas...huhuhu dah semakin berubah ke arah positif hehe,.lebih kurang 3 minggu lg duk kat umah...lps tu dah kerja...sementara kat umah ni...kena train diri sendiri jadi full time hwife huhuhu



1 Lovely Comment:

Blog Widget by LinkWithin