Monday, December 22, 2008

Hubby masuk hospital

Nak cakap camne ye...aduhaiiii..susah nak citer..kite terbayang2 lagi peristiwa tadi..subhanallah...kita memang tak kuat..lagipun kita tak de sedara mara kat KL ni..memang susah..nak mintak tolong kat sapa....

pagi tadi on the way nak hantar anak...darah keluar dari hidung hubby...banyak sangattttt.....
tak berenti2 sampai antar anak ke nursery...semua ummu2 dah panik..pastu kebetulan ade husband ummu..pastu nak mintak tolong org lain susah..yela kan tak kena pada batang hidung sendiri..banyak mencipta alasan sebelum nak tolong...mula2 mintak tolong pada ayah budak2 kat nursery tu..banyak tanya la plak...pastu mujur kereta polis lalu..bgtau nak hantar hospital..dia escort kereta husband ummu terus ke GH..kita ingat nak hantar ke panel husband kat Pantai Medicare..tp bila dah polis escort takpela ke GH pun..terus masuk emnergency..pastu diaorang struggle..nak hentikan pendarahan..Allah je tahu perasaan kita....panik..terketar2 nak face that situation...sebab tak pernah kena emergency..even kita yang bersalin tak penah masuk emnergency..pastu dalam sejam..hubby ok...dia masukkan ke red zone..entahla diaorang panggil red zone...pastu sementara tunggu hubby ...mesti lambat sebab dengan dr praktikalnye..last2 kita decide nak balik opis dapatkan GL...siapkan semua claim2 sebab dia punye last date antar claim 24 hb...pastu dah siap semua..gi bekfes..pastu gi hospital balik..pi kat wad hubby settlekan GL....hmmm.....so kita tunggu sampai kul 3 tadi..ni dah amik anak..dah sampai umah..tupun kita amik awa je...adik tinggal kat cikgu...kita sorang2 nak handle anak susah..lgpun kita dah tak boleh cuti..hr ni dengan rasminye cuti kita dah habis utk tahun ni...mcm2 bendala jadi tahun ni..dah tak larat dah kita...nak tukar balik terengganu je rasa..sebab kat sini tak de sapa2..nak harapkan sapa susah2 cam ni...hmmm..org lain ade sepupu sepapat adik beradik semua..kita tak de....memang ade sedara mara...tp pada nama je..untuk mintak tolong memang tak de...tp bila balik kg sibuk tanya ..duk kat mana kat Kl..sibuk tanya..bukan nak datang rumah pun..siap amik no telefon la konon...hmmmm.....

sekarang ni kan org yang bukan sedara mara yang banyak tolong..hmmm....entahla dunia kan..cam tu la...at least kita learn something...hmmmm......pastu bila diaorang susah cari kitaorang gak..hmmm

8 Lovely Comment:

Blog Widget by LinkWithin