Tuesday, July 7, 2009

salam pg selasa









Hr ni kita nak mengimbau kenangan sket...

















huhuhu...jom kita mengembara naik doraemon punye alat pengembaraan masa...

















vrooooommmmm.......

















sebenarnya kita dah kerja banyak tempat sebelum sekarang...ye...kita banyak pengalaman...dari kerja yang betul2 bawah..sampaila skrg....

















1st...selepas habis belajar kita mintak jadi guru sandaran..ganti cikgu bersalin..Alhamdulillah dapat...dalam masa 2 bulan mengajar murid2 darjah 3 cam2 punye perangai ade..kejap cam ni kejap camtu...ade yang kencing dalam kelas..ade yang berak kat longkang..mcm2...tp the best part is..diaorang still call me cikgu bila kat luar..dan ade yang call kat umah tanya kita ade ke tak...tp skrg ni agaknye diaorang dah habis sekolah kot masa tu tahun 1999....sekarang dah 10 thn berlalu..diaorang dah 19 thn...hmm..mungkin tengah sambung study..cepatkan masa berlalu...

















lepas tu kita sambung study...tp kali ni tak sempat habis...sebabnye arwah mak sakit...padahal arwah mak kata boleh je nak teruskan study..tp kita tak sampai hati...sebab dia sakit..so kita berenti masa tu semester 2...



tu yang kita ingat nak sambung balik...hmm







so pada tahun 2000...mula2 dapat kerja kerani elektrik kerja ngan cino..macam2 kerenah.cerewet nak mampus .tahan jeler..last2 kita jadi dia punye staff yang dia suka la..hehe..tp yang tak bestnye dia kutuk geng2 staff melayu yang lain..hmmm tak best gak..tp masa kita berenti dia belanja makan kat grand continental..bagus gak dia tu.pastu.kita mintak kerja kat HUSM kubang kerian.dalam2 kerja kerani tu hehe.as...tak leh nak bgtau..yang tau taula...sementara je...sampaila tahun 2002..dalam kerja kat situ kita ade gak mintak SPA..(gomen la tu)..pergi interview...dan agaknye rezeki menyebelahi kita ..kita dapat kerja tetap tahun 2002...12 sept 2002 lapor diri kat JPA..dan ditempatkan di tempat kita skrg yang kita nak tinggalkan ni....




masa kerja kat HUSM kubang kerian..memang fun..walaupun kita buat web dan programming bukan guna windows tapi MACINTOSH.(APPLE)..MAC la skrang...kita sorang je yang guna MAC masa kerja kat situ..so banyak benda pasal MAC kita kena amik tau..yela kita sorang je..dengan masuk meeting nye..kira boss kita ade dua.la..satu boss kat unit tu..dan satu lagi penyelia kita prof madya kat USM..sebab benda yang kita buat kira cam baby dia la..tp yang best nye..kita sempatla ajar prof tu buat web link ngan database kita tengah buat masa tu hehehhe....




pastu bila kerja kat sini...environment memang lain...hmmm.....tp kita manage selama 7 thn kat sini...kat sini buat programming je manjang...tp kalau pc rosak..kita malas nak panggil unit teknikal..handle sendiri...hehehe.....kdg2 je panggil teknikal... tp sebab kat jabatan pastu kat KL..rasa cam bestla duk kat sini....tak de masalah...hmmm
tp bila nak tinggalkan rasa sedih plak..
tengokla camne kat tempat baru nanti..hmmmmm......
setakat ni dah beberapa kali pindah tempat kerja huhuhuhuhu

okla pengembaraan terhenti setakat ni dulu la..kalau kita pindah tempat kerja lagi..kita cakap lagi la..heheh
see u all in next entry ..bye...





1 Lovely Comment:

Blog Widget by LinkWithin