Thursday, December 16, 2010

Bertudung


Salam

Kita tengok talk Dr Fadzilah Kamsah di astro oasis beliau menjemput catriona ross dan seorang tetamu nurul atiqah ke apa nama lupa dah, minta maaf ye betul2 lupa

bercakap mengenai tudung dan kita suka dengar cat bercakap mengenai pengalamannye pertama kali bertudung, mengingatkan kita yang kita 1st time bertudung masa darjah 5 tupun masa kat sekolah aje kat umah buang sebab ada ustaz yang selalu citer pasal kebaikan bertudung jadinye cam best, so try la kan hehe dan masa tu kita baik ngan sorang budak lelaki alah darjah 5 main2 je, dia boleh cakap, awak tak cantik la pakai tudung, tersentap weii pastu terdetik dalam hati tak pakai tudung lagi cantik la kot ehhee perasan sendiri weiii

tapi kita tetap teruskan , ramai la kawan2 mula perli2 tak leh belajar la kalau pakai tudung panas, rimas , jadi tak pandai, kita senyap jela tp kita berjaya buktikan UPSR i dapat 5A youuuu pakai tudung, so pakai tudung pun boleh jadi pandai apaaa huhuhu

So dari situla pakai tudung on and off dan betul2 bertudung masa form 4 ke atas sampaila masuk belajar dan kekal sampai sekarang, kita bertudung sebab tuntutan agama rasa lagi selamat dan rasa sangat best bila pakai tudung hehehe, pakai tudung boleh berfashion tapi jangan lari dari tuntutan, kita tak berhak bagi nasihat sebab kita pun bukannya baik sangat, apapun cam dalam tv kata anda buat anda dapat

itu ajela membebel malam ni sempena malam jumaat huhuhu




2 Lovely Comment:

Blog Widget by LinkWithin