Friday, February 17, 2012

tak sempat nak citer

Untuk pengetahuan korang yang follow blog ni dari awal...huhuhu kita ada citer pasal anak kita yang lelaki tu...anak kita yang lelaki duduk ngan arwah ayah dan kakak ipar sebab masa tu selepas kematian arwah mak...ayah sunyi..now after 6 years, kita amik semula dia duduk ngan kita..


at first, kita fikir mesti dia tak leh nak sesuaikan diri, mesti ingatkan kakak ipar kita yang dia dah panggil mama tu,...tp Allah memudahkan segala2nya...proses nak amik..2 minggu balik kg berturut2..sabtu pagi balik..esok pagi ahad balik semula ke Nilai...


minggu 1st balik amik kakak ipar..ngan anak2 buah datang sekali..untuk bagi aimin ni sesuaikan diri...and then after a week, hantar semua balik kg pulak...and kita sangat2 bimbang dia tak nak ikut kita balik..alhamdulillah dia ikut kita balik..walau kadang2 dia sedih, dan after that dia mcm faham dan sangat senang nak bg dia faham...dia tetap budak dan tetap nakal, kita tak pernah jaga anak lelaki sebelum ni sebab tu sangat kekok bila nak jaga baby ammar sebab lasak lelaki ni lain...


bila jaga aimin, memang dia sangat nakal, banyak barang2 rumah pecah huhuhu nak buat camne kan..slowly bgtau dia...dia kena main elok2...sebab dia dah sekolah tak macam dulu lagi which is dia boleh buat macam2 kat kg..kadang2 kesian dia bila dia duk kat kg...tak de kawan...bila duk ngan adik beradik ni boleh la berkawan, baca buku bersama..now dia dah upgrade dari cakap terengganu ke cakap KL..heheh memang kelakar....mungkin dia lg gembira skrg sebab duk ngan abah dan ummi, duk ngan adik beradik..nampak dia sangat seronok....

semoga dia jadi anak yang baik dan berjaya dlm hidup..kita dengan hubby sangat2 gembira..sebab bilangan anak2 dah cukup...tak perlu lagi nak jawab dan nak dengar orang mengata sebab tak jaga anak sendiri, ada yang mengata tau...dia kata "kalau saya la, saya tak nak bg orang lain jaga, saya tak sanggup berpisah dengan anak2" dengan muka yang mcm bagus sangat la kan...tp dalam hati saya" walau ko tak bg orang lain jaga, tp bg maid jaga sama gak.., aku ni walau cam ni pun aku tak bg maid jaga anak aku " huhuhu


3 Lovely Comment:

Blog Widget by LinkWithin